CMS Verenigingssoftware CCI Groep

Het hart van uw websites. U beheert uw openbare en/of besloten websites via een eenvoudige editor.

hero_immanuel

CMS

CMS

Als ledenorganisatie wilt u makkelijk bereikbaar zijn voor alle geïnteresseerde bezoekers. Vandaar dat u een website prefereert die informatief, fris en visueel aantrekkelijk is. Uw leden wilt u extra én op basis van interesses informeren, vandaar dat een ledennet essentieel is. CCI Groep heeft veel ervaring met het opzetten en inrichten van website inclusief ledennet voor verenigingen, branche- en beroepsorganisaties.

Demo aanvragen

Basis

CMS_toolbarLivits Toolbar

Pagina-editor voor website onderhoud

Voor de pagina editor waarmee u uw webpagina’s beheert maken we gebruik van de meest gebruikte online editor. De editor bevat veel gelijkenis met MS Word, als u een document kunt bewerken met MS Word dan bent u ook in staat uw webpagina’s te beheren. Met de Livits Toolbar kunt u eenvoudig wijzigingen in uw website of ledennet verwerken, direct vanaf de pagina op de website of ledennet. 

Meerdere websites in één omgeving beheren (multi-site)

Binnen Livits heeft u de mogelijkheid meerdere sites op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een corporate website en ledennet, maar ook een campagne website, een congres website of een jaarverslag. Deze websites kunnen, indien deze binnen dezelfde omgeving zitten, content met elkaar uitwisselen (content sharing).

CMS_Tagging en meta-informatei voor pagina's en documentenVoorbeeld themapagina

Tagging en meta-informatie voor pagina’s en documenten

Label al uw informatie welke u online publiceert. Op deze manier maakt u informatie over bepaalde informatie toegankelijk voor uw leden. Dit kan bijvoorbeeld tot uiting komen in een online dossier- of themapagina. Tevens kunt u met deze documenten een kenniscentrum inrichten.

Website beheer gebaseerd op voorgedefinieerde templates (STS), die responsive zijn

Met de jarenlange ervaring die CCI heeft zijn er volledige gestandaardiseerde templates ontwikkeld. Hierin zijn alle laatste trends en technieken op het gebied van webdevelopment meegenomen. Hierdoor bent u verzekerd van een website welke er goed uitziet, responsive is en altijd op de meest gebruikte browsers draait. Onze ontwerpers zorgen ervoor dat de site aansluit bij uw huisstijl. Een externe vormgever is hierdoor overbodig. Daarnaast bevatten de templates veel functionaliteiten waardoor u altijd flexibel blijft.

Gestructureerde opslag via mappen

De opslag van pagina’s gaat via een mappenstructuur welke u vrij kunt indelen. Het voordeel hiervan is dat u altijd eenvoudig en snel uw pagina’s kunt vinden.

Verschillende typen content

Via Livits kunt u naast pagina’s onder andere documenten, video’s, afbeeldingen, bijeenkomsten, groepen, etc. ontsluiten op uw website en het ledennet. Een aantal mogelijkheden worden hieronder kort toegelicht.

Pagina’s
Het meest voorkomende content type in het CMS zijn pagina’s. Een pagina kan bestaan uit tekst, titels, plaatjes, video’s, overzichten, etc.

Documenten
In het CMS kunnen naast pagina’s ook documenten worden toegevoegd. Documenten kunnen van verschillende types zijn, zoals bijvoorbeeld .csv, .doc, .docx, .dot, .eps, .gif, .mp3, .mp4, .pps .pptx, .rar, .txt, .wmv, .xls, .xlsx, .xlt, .xml, .zip, etc.

CMS_formulieren beheer.JPGVoorbeeld formulier

Formulierenbeheer

Maak zelf online webformulieren. Een contactformulier, een lid-worden formulier of een aanmeldformulier. Bij deze formulieren kunt u zelf instellen of het wenselijk is of de gebruiker een bevestiging van zijn/haar formulier ontvangt. Bij oplevering zijn er al een aantal standaard formulieren voorzien.

Username en password beheer

Uw leden kunnen zelf een username en password aanmaken of u geeft de voorkeur eraan dat de username bijvoorbeeld overeenkomt met het lidmaatschapsnummer. Alle opties zijn mogelijk.

SEO ondersteuning

Uw zichtbaarheid in Google bepaalt u met zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimalization) is onderdeel van zoekmachine marketing. In Nederland is vooral Google belangrijk met een search aandeel van boven de 95 procent. Wij houden binnen Livits op onderstaande manieren rekening met zoekmachine optimalisatie.

  • Semantische HTML
  • Google Friendly URL’s
  • 301 redirects op hoofddomein
  • Inbouwen Google Analytics
  • Linkbuilding

Digitale nieuwsbrieven

Op eenvoudige wijze kunt u nieuwsberichten, die u reeds op uw website heb vermeld, toevoegen aan uw nieuwsbrief. Door het bericht te taggen, neemt u het bericht mee in de nieuwsbrief en hoeft u alles niet nogmaals op te maken.

Persoonlijk dashboard

Op uw persoonlijk dashboard vindt u terug welke pagina’s van uw website u het laatst heeft bewerkt. Daarnaast kunt u op uw persoonlijk dashboard zien welke acties er nog openstaan, welke hyperlinks voor u van belang zijn en welke contactregistraties u laatst heeft ingevoerd.

PDF Creator

Het is voor de bezoekers van uw website mogelijk om meerdere pdf’s als één pdf te downloaden.

CMS_nieuwsmodule.JPGOverzicht van nieuwsberichten

Nieuwsmodule

Met de nieuwsmodule kunt u nieuwberichten aanmaken en publiceren op één of meerdere (besloten) sites. U kunt de nieuwsberichten ook rechtstreeks plaatsen in een digitale nieuwsbrief. De nieuwsberichten worden getoond in een nieuwsoverzicht, al dan niet gekoppeld aan de interesses van de bezoeker (na inlog op het ledennet) of gerelateerd aan een dossier. Voor de web redacteur zijn er handige agendeer-functies; automatisch plaatsen van het bericht in de toekomst en/of verwijderen en/of verplaatsen naar archief.

Inlogmodule (aangemeld blijven)

Zodra een lid van uw organisatie zich heeft aangemeld op het ledennet op een bepaald device, bijvoorbeeld een laptop, dan zal de volgende keer dat dit lid wederom uw website bezoekt niet nogmaals zijn gegevens te hoeven invoeren. Dit staat ook wel bekend als het ‘aanmeld principe’, zoals u waarschijnlijk gewend bent bij LinkedIn, Facebook etc.

CMS_statistieken module.JPGVoorbeeld statistieken

Statistieken module

De statistiekenmodule geeft u inzicht in het gebruik van uw site. Zo kunt u per pagina zien hoe vaak deze bezocht is in een bepaalde periode (totaal aantal bezoeken en uniek aantal bezoekers). Daarnaast zijn er overzichten, verbijzonderd naar nieuws, bijeenkomsten en documenten.

Tevens krijgt u met de module inzicht in welke zoekwoorden zijn gebruikt in de zoekmachine op uw site en ziet u welke gebruikers hoe vaak ingelogd zijn op het besloten gedeelte. Alle statistieken kunnen geëxporteerd worden naar Excel. Google Analytics statistieken en Livits statistieken zijn aanvullend op elkaar.

Menustructuur beheren

Dat u zelf de navigatie structuur van uw site wilt beheren, is bijna vanzelfsprekend. Met deze module bent u in staat eenvoudig de structuur te beheren. Bedenkt u een item welke u op uw website wilt hebben? Voeg deze dan zelf snel en makkelijk toe.

Multimedia beheer

Binnen het CMS heeft u een uitgebreide multimedia module. Binnen deze module kunt u al uw foto's en video's die nodig zijn voor het beheer van uw site opnemen. De foto's en video's worden automatisch geconverteerd naar een formaat welke geschikt is voor het web. Een belangrijke functie is dat u eenvoudig in bulk foto's kunt uploaden. Eén voor één foto's uploaden is verleden tijd.

CMS_Zoekfunctionaliteit in CMS en op uw website2zoekfunctionaliteit in het CMS

Zoekfunctionaliteit in CMS en op uw site(s)

Pagina’s kunnen eenvoudig gezocht worden via de zoekfunctionaliteit in het CMS. U kunt zoeken op paginanaam of op paginanummer (pagina-ID). Daarnaast heeft u de mogelijkheid om pagina’s te zoeken op basis van hun vriendelijke url, of op basis van zoek beïnvloed termen (zie verderop in deze leaflet). Daarnaast is er een zoekmachine op uw website en/of ledennet. Na ingeven van één of meerdere zoekwoorden worden pagina’s en documenten doorzocht op de aanwezigheid van beide woorden (een zogenaamde AND zoek).

Statistieken via Google Analytics

Om het bezoek van uw site goed te meten maken we gebruik van het meest gebruikte statistieken pakket, namelijk Google Analytics. We zorgen dat uw persoonlijke analytics code in de site ingebouwd wordt, zodat u precies kunt bijhouden hoe succesvol uw site is.

Website in veilige omgeving d.m.v. https

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom worden al onze sites en ledennetten in https opgeleverd. Hiermee bent u verzekerd dat alle data welke uitgewisseld wordt tussen u en de eindgebruiker versleuteld is en dus beveiligd is tegen kwaadwillende van buitenaf.

Sitevalidatie

Met de inzet van de module Sitevalidatie voorkomt u dat er niet-werkende links (zogeheten dode links) op uw site en/of besloten gedeelte staan. Dit is niet alleen prettig voor de bezoekers, maar speelt ook mee in de zoekmachine ranking. De module genereert wekelijks een logbestand met een overzicht van alle links die gaan vervallen, vervallen zijn of om een andere reden fout zijn. U kunt deze hyperlinks direct aanpassen vanuit de module.

Extra

Contentsharing (informatie automatisch plaatsen op meerdere sites)

Soms wilt u informatie op meerdere sites publiceren, bijvoorbeeld nieuwsberichten op een website én een besloten gedeelte of veel gestelde vragen op uw corporate- én een thema site. Met content sharing kunnen pagina’s gedupliceerd worden, waarbij de pagina’s een eigen vormgeving hebben en de inhoud synchroon gehouden wordt. Het grote voordeel hiervan is dat wijzigingen die gedaan worden op die pagina, direct ook aangepast worden op alle andere publicatieplaatsen. Het bespaart u invoertijd!

CMS_bedrijfsprofielpaginasVoorbeeld bedrijfsprofielpagina

Bedrijfsprofiel pagina’s

Met de onderhoudbare bedrijfsprofielpagina’s is het mogelijk om leden zichzelf te laten profileren op één of meerdere sites. Dit levert een directe meerwaarde op voor uw leden. De bedrijfsprofielpagina is volledig in de huisstijl van de site van de vereniging. De leden kunnen zelf hun profiel beheren, maar alles zal altijd binnen de kaders van de huisstijl van de vereniging blijven.

Workflow

Dé module voor de ondersteuning van uw werkprocessen. U kunt een actie aan uzelf of andere personen toewijzen, voorzien van een omschrijving en deadline. Er kan ook eenvoudig een vervolgactie aangemaakt worden. Ook kan deze module ook ingericht worden met klantspecifieke werkstromen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld automatisch vervolgacties worden aangemaakt volgens een standaard patroon. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld ondersteuning bij processen, zoals:

  • Ondersteuning van de stappen die genomen moeten worden bij een nieuw lid
  • Afhandeling van juridische vragen (helpdesk)
  • Ondersteuning certificeringsprocessen
  • Afhandeling van poststromen (met eventueel koppeling aan scanner)
  • Afhandeling van klachten

De acties kunnen dus als workflowstappen achter elkaar doorlopen worden. Deze module helpt u dan automatisch met de opvolging van stappen, de alerting van betrokkenen en de overzichten die daarbij horen. Het zorgt ervoor dat een taak of proces in de juiste volgorde door de afdelingen heen geleid wordt.

Om deze module in te richten voor uw werkprocessen, zal een consultant van CCI dit proces met u doornemen. Er wordt een ontwerp gemaakt en op basis daarvan zal de module ingericht worden voor u.