VNA Verenigingssoftware CCI Groep VNA Verenigingssoftware CCI Groep
hero_antoon

VNA

Yvonne van der Maaten, communicatie adviseur VNA: “We ervaren de samenwerking met CCI als heel prettig! CCI staat zowel klaar als je direct hulp nodig hebt, maar zeker ook bij het bedenken van nieuwe concepten of een nieuwe strategie. Zonder dat je daarbij verzandt in een alleen-plannen-schrijven, maar juist concreet kijken wat we kunnen doen om de website en het ledenportaal te verbeteren. Het ledenportaal heeft een enorme groei opgeleverd van medewerkers bij leden, met een inlogaccount. Daardoor kunnen we het ledenportaal en de bijbehorende nieuwsbrief als volwaardig communicatiemiddel inzetten en onze leden bereiken.”

Wie

Vereniging voor Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is opgericht in 1983 en is uitgegroeid tot een professionele vereniging met 70 leden. Samen verzorgen zij de operationele lease en het wagenparkbeheer van zo'n 657.200 personen- en bestelauto's. Dat is ca. 91 procent van de Nederlandse leasemarkt. De VNA is dus de belangenbehartiger voor de zakelijke automobiliteit. 

Wat

VNA wil haar interne zichtbaarheid vergroten door actief en op meerdere niveaus met de leasemaatschappijen te communiceren. Daarnaast is het belangrijk om meer ledenbinding te creëren door de dialoog op te zoeken en meer doelgroepgericht te communiceren

Oplossing

Door vanuit doelgroep segmentatie te communiceren is de relevantie van de communicatie sterk verbeterd. Een betere inlogtechniek, betere structuur en opbouw van de sites, meer personalisering, selfservice en een aantrekkelijk design dragen hieraan bij. Hierbij staan continue de termen communicatie, kennisplatform en zichtbaarheid centraal.

Websites

  • https://www.vna-lease.nl
    Hierop staat de feiten en cijfers, standpunten en publicaties van VNA Autolease vermeld. De leden loggen in op het ledennet om hier hun belangrijkste informatie te vinden.
  • https://www.keurmerkprivatelease.nl
    De Stichting Keurmerk Private Lease stelt zich ten doel de consument te beschermen. Dankzij het keurmerk private lease weet de consument bij welke partij zij veilig en verantwoord een auto kan leasen. Pas na een uitgebreide toetsing mag een aanbieder van privé lease het keurmerk voeren. De structuur van de website is erop gericht de consument aan de hand te nemen in het keuzeproces. Belangrijkste doel is een duidelijk beeld te schetsen bij alle keuzes en aandachtsgebieden waar een consument voor komt te staan. Het proces, een zoek én A-Z lijst met gerelateerde onderwerpen moeten de consument daarbij helpen.