VGCT Verenigingssoftware CCI Groep VGCT Verenigingssoftware CCI Groep
hero_antoon

VGCt

Hubert van der Kleij, directeur; “We werken steeds meer toe naar een beter bereikbaar en sociaal kennisnet voor de vereniging”

Wie

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie is de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. De VGCt is opgericht in 1966 en heeft nu ruim 4000 leden en 350 belangstellenden.

De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardig en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling én uitoefening van de cognitieve gedragstherapie. De VGCt doet dit door het handhaven en vergroten van de kwaliteit en door permanente scholing van haar leden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cognitief gedragstherapeutische behandeling bij veel psychische problemen, waaronder angst, depressie en verslaving, de voorkeur moet krijgen.

Wat

Kennis halen én brengen staat centraal in de nieuwe website van VGCt. Niet voor niets noemt VGCt zich wetenschappelijke vereniging. CCI Groep maakte voor VGCt een website en ledennet in één platform waarin, na inlog, een sterke gepersonaliseerde kennisomgeving voor het lid ter beschikking komt.

"We zijn erg blij met onze frisse en overzichtelijke nieuwe website. Van onze leden hebben we al veel complimenten mogen ontvangen. Het werken met de standaard template set van CCI Groep was even wennen, maar het geeft ons een hoop nieuwe mogelijkheden. Achter de schermen zijn we nog druk bezig om de website en de nieuwsmailings verder te personaliseren, zodat we straks aan al onze leden nieuws op maat kunnen aanbieden."

Oplossing

Onder de noemer kennisnet vindt zowel algemeen bezoeker als lid interessante informatie. Maar ben je lid, dan zie je (veel) meer. Bovendien gaat de VGCt later dit jaar de community tool Kolla gebruiken, waarin leden met elkaar over een thema of andere onderwerpen kunnen discussiëren, kennis en documenten delen.

Daarnaast biedt de website ingelogde leden direct toegang tot een aantal externe applicaties via SSO en is zowel de website als het ledennet voorzien van een aantal handige zoekfuncties om therapeuten, collega’s en bijvoorbeeld supervisoren te vinden.

Websites

  • http://www.vgct.nl/
    VGCt is o.a. actief op het gebied van opleiding en nascholing. De website geeft hierover uitgebreide informatie en biedt de nodige service hiervoor voor leden en geïnteresseerden. Het kennisnet is één van de ledenvoordelen: ingelogde leden hebben toegang tot kennisdossiers over verschillende thema’s.
  • http://www.vgctnajaarscongres.nl/
    Dé website met alle informatie over de belangrijkste bijeenkomst voor de VGCt: het najaarscongres. Deze website biedt informatie voor bezoekers over het programma, de sprekers en praktische informatie.